- Is a day 12 or 24 hours?
- How many hours is 7 30am to 4 00pm?
- How many hours is 9am to 5pm?
- How many hours is 7 30am to 3pm?
- How many hours is it from 10pm to 6am?
- How many hours is 5am to 230pm?
- Is 6am to 6am 24 hours?
- How many hours is 8am to 4 pm?
- Is 24 hours a whole day?
- How long is 24hrs?
- How many hours is 7pm to 11pm?
- How many hours is 12pm to 5pm?
- How many hours is 7 30 to 5pm?
- Is 7am to 7am 24 hours?
- What is the time 100 hours after 7am?
- Is a day 23 hours and 56 minutes?
- How many hours is 10pm to 7am?
- How long is 24 hours in a day?
- How many hours is 2pm to 9pm?
- How many hours is 9am to 9pm?
- What time will it be in 45 minutes?

## Is a day 12 or 24 hours?

Our 24-hour day comes from the ancient Egyptians who divided day-time into 10 hours they measured with devices such as shadow clocks, and added a twilight hour at the beginning and another one at the end of the day-time, says Lomb.

“Night-time was divided in 12 hours, based on the observations of stars..

## How many hours is 7 30am to 4 00pm?

from 7:30 am to 4:00 pm is 8.5 hours.

## How many hours is 9am to 5pm?

8 hourstotal = 8 hours . 5pm can be written as 17:00, and 9am as 9:00. 17:00–9:00=8:00, which can be written as 8am. 8 hrs.

## How many hours is 7 30am to 3pm?

If you leave them at 7AM and pick them up at 3PM then the question is how many hours is 7AM to 3PM and the answer is eight hours (15-7 = 8). Here are some more examples of calculating how many hours are between two specified points in time.

## How many hours is it from 10pm to 6am?

There are 8 hours between 10.00pm to 6.00am. if you include 10.00pm then it is 9 hours between 10.00pm to 6.00am..

## How many hours is 5am to 230pm?

How many hours is from 5:30 am to 2:00 pm? – Quora. Best way to solve it is to convert it into the 24 he format. If we subtract the latter from the former, we’ll get a value of 8 hours and 30 minutes, which according to the question, should be 8.5 hours….

## Is 6am to 6am 24 hours?

Between 6am and 6am next day there is one day This means that there are 0.4 hours from 6am to 6am. 24 hours: 6 a.m to 6 p.m. = 12 hours; 6 p.m. to 6 a.m. = 12 hours.

## How many hours is 8am to 4 pm?

Answer 8 hours. By the 24 hour clock, 8AM is 08:00, 4PM is 16:00. So there are 16 – 8 = 8 hours. so，the answer is 9 hours.

## Is 24 hours a whole day?

Modern timekeeping defines a day as the sum of 24 hours – but that is not quite correct. The Earth’s rotation slows down over time. So in terms of solar time, most days are a little longer than 24 hours.

## How long is 24hrs?

24 hours equals 1 days.

## How many hours is 7pm to 11pm?

After that from 11:00 AM to 12:00 PM is 1 hour and from 12:00 PM to 7:30 PM is 7 hours and 30 minutes. Now you just need to sum up these two numbers so it means 1:00 + 7:30 is 8 hours and 30 minutes so that is answer to your question.

## How many hours is 12pm to 5pm?

5 hoursHow many hours from 12pm to 5pm? There are 5 hours from 12pm to 5pm.

## How many hours is 7 30 to 5pm?

It is 9 hours and 30 minutes.

## Is 7am to 7am 24 hours?

24-Hour Time Formatam/pm24-hour6am06:007am07:008am08:009am09:0022 more rows

## What is the time 100 hours after 7am?

ANSWER: 11a. Since it’s 11 hours, It means that the time is 11am.

## Is a day 23 hours and 56 minutes?

24 hours? Wrong! It only takes 23 hours, 56 minutes and 4.0916 seconds for the Earth to turn once its axis. Unless that’s what you said.

## How many hours is 10pm to 7am?

9 hoursThere are 9 hours from 10pm to 7am.

## How long is 24 hours in a day?

86,400 secondsBesides the day of 24 hours (86,400 seconds), the word day is used for several different spans of time based on the rotation of the Earth around its axis. An important one is the solar day, defined as the time it takes for the Sun to return to its culmination point (its highest point in the sky).

## How many hours is 2pm to 9pm?

7 hoursThere are 7 hours from 2pm to 9pm.

## How many hours is 9am to 9pm?

12 hoursThere are 12 hours from 9pm to 9am.

## What time will it be in 45 minutes?

2 hours is 2 hours * (1 hour/ 1 hour) = 2 hours. 45 minutes is 45 minutes * (1 hour / 60 minutes) = 45/60 hours = 0.75 hours.